Американският президент Доналд Тръмп удължи с една година извънредното положение в

...
Американският президент Доналд Тръмп удължи с една година извънредното положение в
Коментари Харесай

Тръмп удължи с година извънредното положение в САЩ и ембаргото срещу Куба

Американският президент Доналд Тръмп удължи с една година изключителното състояние в Съединени американски щати, въведено след терористичните набези на 11 септември 2001 година

" Терористичната опасност, която докара до въвеждането на изключителното състояние на 14 септември 2001 година, се резервира ", сподели Тръмп в съобщение до Конгреса, публикувано от Белия дом.

" Затова реших, че е належащо действието на изключителното състояние да бъде продължено и след 14 септември 2018 година ", съобщи президентът.

Той взе решение и да продължи до 14 септември 2019 година комерсиалните ограничавания против Куба, като в същото време резервира опцията за намаляване на ембаргото.

Става дума за закон, влезнал в действие още през 1917 година и допускащ ограничение на търговията със страни, които са враждебно настроени към Съединени американски щати. В момента Куба е единствената страна, за която се ползва този закон. През 2008 година от листата беше изключена Северна Корея, против която работят други сурови наказания.

Тръмп означи, че ембаргото, настоящо въз основа на закона, изтича на 14 септември тази година.

" Взех решение да продължа тези ограничения против Куба с една година в сходство с ползите на Съединени американски щати ", сподели той в изказване, публикувано от Белия дом.

С това решение президентът продължи своите компетенции, които му дават независимост на деяние във връзка с осъществяването на ембаргото и разрешават обособени покупко-продажби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР